Je hebt zin in een lekkere pizza. Wat is dan verstandig, zelf een pizza maken of er 1 betellen bij de plaatselijke pizzeria? In deze blog sommen we kort de voordelen en nadelen van zowel een pizza laten bezorgen als zelf een pizza maken voor je op. Daarnaast vind je een lekker recept die je eenvoudig en snel kunt maken, mocht je kiezen voor het zelf maken van een pizza.
De voor- en nadelen van een pizza bestellen
Tegenwoordig is online een pizza bestellen een fluitje van een cent. Bij pizzeria’s als New York, Domino’s en via bestelplatforms als Uber Eats, Thuisbezorgd en Deliveroo heb je de keuze uit een ruim aanbod en profiteer je van scherpe prijzen en een snelle bezorging.
De voordelen
- Online een pizza bestellen kan al vanaf €7,50
- Ruime keuze en mogelijkheid om jouw eigen pizza samen te stellen
- Supersnelle bezorging, vaak al binnen 30 minuten in huis
De nadelen
- Duurder dan zelf een pizza maken
- Soms wordt de pizza niet helemaal warm geleverd
- Bezorgkosten
Mediterraanse pizza met garnaal en pesto
Vanavond zelf pizza maken? Deze veelzijdige pizza met garnalen en pesto is een heerlijke en zeer eenvoudige pizza om te maken. Deze pizza doet je denken aan de smakelijke, mediterrane keuken!
Ingrediënten
- 1 bol basis deeg
- 200 gram mozzarella
- 1 bakje kerstomaatjes
- extra groenten naar keuze (denk aan champignons, ui, olijven)
- 10 rauwe grote garnalen
- 2 el olijfolie
- 1 à 2 teentjes knoflook
- Kant- en -klaar pesto of zelfgemaakte pesto
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C (200 °C voor een heteluchtoven).
- Bedek de bakplaat met een klein beetje bloem.
- Rol de bal deeg uit tot een pizzabodem van ong. 25 cm doorsnee en met een dikte van 2-3 mm in het midden. De randen van de pizzabodem wat dikker laten.
- Meng de olijfolie met chilipoeder en knoflook. Schep de garnalen om in de marinade en laat 10 min staan.
- Verdeel als eerste de mozzarella over de pizza en daarna de tomaatjes.
- Verdeel de garnalen en de pesto gelijkmatig over de pizza.
- Bak de pizza in het midden van de oven in ong. 20 min goud bruin.