Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete recepten uit de Italiaanse keuken. Bij ons staat de laatste tijd steeds vaker deze tortellini op tafel. Snel klaar te maken en een welkome variatie op de traditionele tomatensauzen. Ideaal als bijgerecht of als hoofgerecht. Afhankelijk van het type tortellini dat je kiest is het recept in de basis vegetarisch. Dus ook ideaal wanneer je gaat koken voor een gemengd gezelschap op het gebied van vlees eten. Dit recept is voldoende voor 4 personen en heb je binnen 15 minuten op tafel.
Over tortellini
Tortellini is een pasta soort waarbij de pasta gevuld is met een ander ingrediënt. Denk hierbij aan kaas, ham, spinazie of gehakt. Deze pasta soort is net wat spannender dan de bekende variaties. Je kunt een gedroogde variant in de supermarkt krijgen. Vaak vinden we in de koeling ook een verse variatie op de tortellini. Je kunt ook de tortellini zelf vers maken.
Ingrediënten
- 400 g Tortellini (gevuld met bijvoorbeeld ham of kaas)
- 25 g zongedroogde tomaten uit een potje
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels geraspte kaas
- 1 paprika in stukjes gesneden
- 1 courgette in plakjes gesneden
- Een theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
Bereiding
Pureer de zongedroogde tomaten, de crème fraiche, de helft van de geraspte kaas en de tomaten puree met een staafmixer tot een gladde saus.
Kook intussen de tortellini volgens de beschrijving op de verpakking.
Bak de paprika en de courgette kort in een grillpan of koekenpan.
Meng de saus, de tortellini, de Italiaanse kruiden en de groenten door elkaar en warm nog 1 minuut door. Verdeel de rest van de kaas over de borden voor het serveren.
Wijnadvies
Door de combinatie van kaas, creme fraiche en tortellini heeft dit recept een relatief uitgesproken smaak. Bij deze beleving adviseren we dan ook een wat steviger rode wijn. Een cabernet sauvignon of een sangiovese zal uitstekend smaken bij dit gerecht.