Iedereen heeft wel eens zo’n dag dat je simpelweg weinig tijd hebt om te koken. Het is dan erg verleidelijk om een kant-en-klaar maaltijd op te warmen of om iets op te halen bij een restaurant of snackbar. Maar er zijn ook tal van lekkere en gezonde recepten die je heel snel op tafel zet. In deze blog vind je 2 heerlijke gezonde recepten. Het eerste gerecht staat binnen 20 minuten op tafel, het tweede gerecht binnen een half uur.
Tip: neem een maaltijdbox voor een druk leven
Heb je een druk leven, en wil je toch de meeste avonden wel een gevarieerde en gezonde maaltijd op tafel zetten? Een maaltijdbox biedt dan uitkomst. Hierbij ontvang je elke week een box met ingrediënten en recepten. Een maaltijdbox duur? Helemaal niet! Verschillende budget-merken zoals Versh en Dinnerly bieden een zeer betaalbare box. Je kunt nu zelf profiteren van €30,00 extra korting op Dinnerly.
Romige bloemkool gratin
Bereiding 20 minuten, Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 25 gr boter
- 50 gr broodkruim
- 2 el olijfolie
- 3 el kappertjes
- 3 cocktail augurken, fijngehakt
- 3 el gehakte dille of dragon
- 1 dl crème fraîche
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper
Instructies
- Snijd de bloemkool in grote roosjes en blancheer ze 2 min. in kokend water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
- Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan met dikke bodem. Voeg het broofkruim toe en bak het 2 min., of tot het goudbruin is. Laar het uitlekken en zet het apart.
- Smelt de resterende boter en de olie in een pan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze zachtjes ongeveer 5 min., tot ze goudbruin zijn. Voeg de kappertjes, augurken, dille, of dragon, crème fraîche, en zout en peper naar smaak toe. Roer 1 minuut op matig hoog vuur. Verwarm de grill voor.
- Schep het bloemkoolmengsel in een ondiepe ovenschaal en strooi het gebakken broodkruim en de Parmezaanse kaas erover. Zet het gerecht ongeveer 2 min. onder de matig hete grill, tot het broodkruim donker goudbruin is. Serveer meteen.
Pasta met garnalen en basilicum
Dit gezonde en snel te bereiden pasta gerecht is een eenvoudige combinatie van courgette, garnalen en pasta gevlekt met veel verse basilicum. Als u nog overgebleven gekookte pasta van een andere maaltijd heeft kunt u stap 2 overslaan. Eet smakelijk! Ben je benieuwd hoe gezond pasta is? Bekijk dan ook deze blog van Fit.nl.
4 porties, Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1/2 kopje gehakte verse basilicum blaadjes (versnipperd)
- 250 ml tomatensaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel vers gemalen peper
- Snufje cayennepeper
- 1 pond gepelde en schoongemaakt rauwe garnalen
- +/- 300 gram kleine pasta. Bij voorkeur volkoren
- 2 middelgrote courgettes
Bereiding
- Combineer 1/4 kopje basilicum, tomatensaus, 2 theelepels olie, knoflook, zout, peper en cayennepeper in een middelgrote kom. Roer het hele mengsel samen met de garnalen door elkaar en laat het 20 tot 30 minuten marineren.
- Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar.
- Snij de courgettes in de lengte 2 keer doormidden en snijd daar vervolgens plakjes van 0,5 cm dik van. Verhit de resterende 1 eetlepel olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot het heet is.
- Voeg het garnalen mengsel samen met de courgette en verhit het in de koekenpan. Bak al roerend tot de garnalen roze en net aan gaar zijn. (3 tot 4 minuten) roer het hele mengsel door elkaar, strooi de resterende basilicum er overheen en breng het naar smaak met peper.