Oud Hollandse appeltaart

Oud Hollandse appeltaart wordt ook vaak Oma’s appeltaart genoemd.

Vandaag de dag zijn er diverse soorten appeltaart mogelijk om te maken, maar zeg maar 100 jaar geleden was er eigenlijk maar één soort appeltaart.

Deze appeltaart maken behoorde eigenlijk in ieder huishouden, rijk of arm. Op speciale dagen werd dus deze appeltaart in Nederland gebakken.

Ingredients

Voor het deeg

250 g Bloem

150 g Boter

80 g Suiker

2 Eieren

Voor de vulling

8 Appels

1 eetlepel Suiker

snufje Kaneel

Verwarm de oven op 180 graden

Kneed de bloem, boter, suiker en eieren goed door elkaar. Zorg dat het een geheel wordt. Als het deeg klaar is, laat het dan even rusten.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.

Meng de appels met de suiker en de kaneel.

Rol het deeg uit en leg het in de ingevette taartvorm.

Schep de appels in de taartvorm met deeg.

Gebruik restjes deeg om deze over de taart te doen. Maak met slierten deeg ruitjes over de taart voor een ‘oud Hollandse look’

Bak de taart in de voorverwarmde oven voor 50 minuten.

Variatie tip!

Voeg 250 gram geweekte rozijnen toe.

Vervang 3 appels door 3 peren.