Boterkoek met Gember ofwel een gemberboterkoek kun je heel goed zelf bakken. Het is makkelijk, snel klaar en niet duur.
Dit recept boterkoek met gember is een heerlijke variant op de ‘gewone’ boterkoek.
Dit recept is eens wat anders dan de standaard boterkoek die je in de winkel kun kopen.
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 225 gram witte basterdsuiker
- 275 gram boter
- 100 gram gember, in kleine blokjes gesneden
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel melk of een half geklutst ei
Recept
- Boter de boterkoekvorm van 26 cm. doorsnede in
- Neem een mengkom de zeef hierin de bloem
- Voeg de basterdsuiker, de boter, de blokjes gember en het zout toe en kneed dit tot mooi soepel deeg
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Neem het deeg uit de kom en doe het in de boterkoekvorm
- Druk het boterkoekdeeg enigszins stevig aan met de hand
- Bestrijk de boterkoek met wat ei, dat geklutst is of met wat melk om een mooie bruine korst te verkrijgen
- Trek er met een vork wat strepen in
- Zet de boterkoek in het midden van de voorverwarmde oven en bak de boterkoek met gember gaar in ongeveer 15 minuten
- De boterkoek is klaar als deze mooi goudbruin is geworden
- Laat de boterkoek redelijk goed afkoelen in de vorm, voor minimaal een kwartier, anders is de kans groot dat de koek breekt bij het eruit halen