Chocoladetaart

Een no-bake vegan chocoladetaart met Tony’s puur amandel zeezout en witte chocolade bij de supermarkt vandaan.

Nodig voor de chocoladetaart:

  • taartvorm met losse bodem 23 cm
  • deegroller en een plastic zak of een foodprocessor
  • pan en kom om au bain-marie chocoalde te smelten

Ingrediënten chocoladetaart:

  • olijfolie om de vorm in te vetten
  • 26 oreokoekjes
  • 2 x 50 gram kokosolie en 1 x 15 gram kokosolie
  • 150 gram witte chocolade
  • 200 gram rode aalbessen
  • 2 x 180 gram repen Tony’s puur amandel zeezout
  • 250 ml vegan room (cuisine soya)

Bereiding taart:

  1. Vet de taartvorm in met olijfolie.
  2. Maak de oreokoek fijn met een foodprocessor of doe ze in een plastic zak en ga ze te lijf met een deegroller.
  3. Meng de koek goed met 50 gram gesmolten kokosolie en bekleed de vorm ermee. Druk het goed in de kartelrand en druk de bodem aan met een natte bolle kant van een lepel.
  4. Zet de bodem 30 minuten in de koelkast.
  5. Smelt de witte chocolade au bain-marie met 15 gram kokosolie en verdeel de laag over de bodem van de taart, verdeel meteen de bessen over de chocolade en zet het geheel weer in de koelkast.
  6. Maak de ganache door de pure chocolade te smeltem met de room en 50 gram kokosolie, roer het geheel goed door.
  7. Verdeel de ganache over de bessen en zet hem minimaal 4 uur in de koelkast om goed stevig te worden.