Bieten zijn aan een come-back bezig, ze worden steeds populairder.
Bieten zijn erg eenvoudig te verbouwen, en ze zijn in 10 weken te oogsten.
Verse bietjes van het land zijn veel lekkerder dan uit de winkel.
Er zijn tegenwoordig erg veel makkelijke soorten waaruit gekozen kan worden. Bieten worden als volgt ingedeeld
- Snijbieten : hiervan worden vooral de bladeren gebruikt.
- Rode bieten : De knol wordt gekookt gegeten.
- Suikerbiet en voederbieten : deze bieten bevatten veel suiker en worden hier niet besproken.
Natuurlijk heeft niet iedereen een stuk land ter beschikking om zelf rode bieten te verbouwen. Gelukkig is er veel aanvoer vanaf de volle grond naar groenteboeren en supermarkten, om nog maar te zwijgen van de markt.
Daar kun je dus ook bietjes kopen.
Rode bieten is een gezonde groente, die bovendien op veel verschillende manier klaar gemaakt kunnen worden. Natuurlijk kun je de bieten koken, vervolgens raspen en een fijn gesneden uitje erdoor. Eigenlijk de traditionele manier om rode bietjes te eten. Lekker met een stukje vlees en gekookte aardappelen.
Maar de groente is veelzijdiger dan dit. Je kunt er hummus van maken, bieten soep op een koude manier of een warme manier, bietensalade, en ga zo maar door.
Een groente die dus veel te bieden heeft. Maar niet iedereen zal de groente lekker vinden. En zo is het met de bietjes, of het is lekker, of je walgt er van.