Horeca pannen, welke moet je allemaal in huis halen?

Pannen zijn uiteraard onmisbaar in elke horecazaak. Voor het merendeel van de maaltijden welke op je menukaart zijn terug te vinden zal je dan ook genoodzaakt zijn om gebruik te maken van één of soms zelfs meerdere soorten pannen. Wanneer je deze pannen voor professionele doeleinden gaat gebruiken, zoals in bijvoorbeeld een restaurant spreekt het voor zich dat je in de richting van specifieke horeca pannen zal moeten kijken. Op het eerste zicht zien deze pannen er eigenlijk hetzelfde uit als de gewone pannen die je in je eigen keuken thuis gebruikt, maar er zijn wel degelijk enkele verschillen merkbaar. Ben jij ook benieuwd naar wat deze verschillen nu precies zijn? Kom alles te weten over het kopen van de juiste horeca pannen voor in jouw restaurant hier op deze pagina.

             Een optimale kwaliteit is van cruciaal belang

Het spreekt voor zich dat de kwaliteitseisen voor pannen nergens anders zo hoog liggen als in de horeca het geval is. Een restaurant gaat dan ook steevast op zoek naar pannen die niet alleen sterk zijn, maar uiteraard ook over een zeer lange levensduur beschikken. Bovendien spreekt het voor zich dat er bij het kopen van horeca pannen ook moet worden gekeken naar de manier waarop de garing gebeurt. Een perfecte garing van de gerechten is namelijk steeds één van de belangrijkste bekommernissen bij dergelijke pannen.

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe pannen voor thuisgebruik spreekt het voor zich dat je eisen gevoelig lager zullen liggen. Hoewel, er zijn ook heel wat hobbykoks die hun gasten willen verwennen met het beste van het beste. Ook in dat geval kan het eventueel wenselijk zijn om op zoek te gaan naar speciale horeca pannen. Let wel, je dient er rekening mee te houden dat het kopen van zo’n pannen wel gepaard gaat met een iets hoger prijskaartje. Enkele prima merken die door de jaren heen horeca pannen op de markt hebben gebracht zijn onder meer namen zoals bijvoorbeeld Vogue, De Buyer, Bourgeat en KitchenCraft.

             Welke horeca kookpannen moet je kopen?

Voor het kopen van horeca pannen kan je duidelijk kijken in de richting van het aanbod van verschillende merken. Dat is echter niet alles. De ene horeca pan is namelijk beslist de andere niet. Laat ons in eerste instantie even kijken naar welke kookpannen je nu precies moet kopen. Voor wat dit type van horeca pannen betreft dien je bijvoorbeeld niet alleen rekening te houden met de diameter, maar ook met de diepte waarover ze beschikken. Bovendien spreekt het voor zich dat je voor het bereiden van bepaalde gerechten beter gebruik kan maken van wat hogere pannen terwijl voor andere gerechten net wat kleinere exemplaren aangewezen zijn. Een ander punt om bij stil te blijven staan heeft betrekking tot de diameter waar de bodem over dient te beschikken. Past deze bijvoorbeeld wel bij de diameter van de inductieplaat? In ieder geval mag het duidelijk zijn, bij kook horeca pannen moet je zeker bij verschillende zaken stil blijven staan.

             Welke koekenpan heb je nodig voor in je horecazaak?

Wanneer je een assortiment met horeca pannen gaat kopen zal je uiteraard kunnen vaststellen dat ook de koekenpan daar steeds deel van uitmaakt. Van alle verschillende soorten horeca pannen die er bestaan kan er worden vastgesteld dat vooral de koekenpan het meest intensief wordt gebruikt. Misschien wel het meest belangrijke aandachtspunt bij deze horeca pannen richt zich op het voorkomen van aankoeken en aanbranden. Na verloop van tijd kan dit namelijk gaan vreten aan de pan en dat is uiteraard niet meteen de bedoeling. Door ervoor te kiezen om over te gaan tot het kopen van goede kwaliteit horeca pannen kan ervoor worden gezorgd dat dit potentiële probleem tegen kan worden gegaan. Hou er bovendien ook rekening mee dat zware koekenpannen niet noodzakelijkerwijs beter zijn. Bovendien kunnen deze zwaardere horeca pannen het bereiden van gerechten aanzienlijk lastiger maken.

             Welke andere horeca pannen heb je mogelijks nog nodig?

Inmiddels hebben we op deze pagina het merendeel van de belangrijkste horeca pannen waar je gebruik van zal moeten maken in je horecazaak reeds op een rijtje gezet. Het spreekt echter voor zich dat je mogelijks ook nog gebruik zal willen maken van enkele andere exemplaren. Wat namelijk bijvoorbeeld te denken van een wokpan en een zogenaamde blinis pan? Hoe dan ook, welke horeca pannen jij allemaal ook nodig mag hebben, het is altijd belangrijk om grondig stil te blijven staan bij de kwaliteit waarover ze beschikken. Alleen op deze manier voorkom je vervelende frustraties tijdens het koken en kan je bovendien ook voorkomen dat de horeca pannen vervelende smaken gaan afgeven aan de voeding.