Deze heerlijke aardappelsoep met linzen kun je gerust een complete maaltijd noemen, een maaltijdsoep.
Er zit geen vlees in maar je kunt gerust wat balletjes gehakkt toevoegen, maar de soep is het lekkerste met plakjes rookworst.
Een linzensoep dus waar nog meer pit en smaak in te vinden is.
Ingredienten:
2 el Bak & Braad vloeibaar
1 ui, gesnipperd
125 g gerookte spekreepjes
2 runderbouillontabletten
600 g vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
200 g gedroogde linzen
2 vleestomaten, in stukjes
1-2 el kerriepoeder
peper, zout
4 el verse koriander, geknipt
Beschrijving:
Verhit het vloeibare bakvet in een soeppan en fruit de ui 3 min. op een halfhoog vuur. Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend 3 min. mee.
Schenk 1 l water erbij en voeg de bouillontabletten, de aardappelen, de linzen, de tomaat, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe.
Breng alles aan de kook.
Kook de soep 45 min. op een laag vuur met de deksel op de pan totdat de linzen gaar zijn. Roer af en toe goed om.
Lekker met meergranenbrood.