Er zijn verschillende zuurkool recepten die je klaar kunt maken. Het recept waar het hier over gaat is een standaard zuurkool recept, dit wordt in de keuken vaak klaar gemaakt. Het kost niet zoveel tijd en je hebt heerlijk avondeten.
Er zijn veel variaties mogelijk met de zuurkool, je kunt nu zelf de keuze maken wat je er bij gaat eten, maar aardappels is zeker een goed idee. Lees nu verder hoe je de zuurkool klaar kunt maken.
Ingrediënten
- 250 gram varkensvlees
- één ui
- boter om in te bakken
- 250 gram zuurkool
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel suiker
- 0,5 eetlepel kummel
Bereidingswijze
1. Je neemt het vlees en dit snijd je in stukjes.
2. Dan neem je de ui en deze hak je in fijne stukjes.
3. Vervolgens smelt je de boter in de pan, dan voeg je hier de zuurkool en de ketchup bij.
4. Dan neem je de tomatenpuree en de suiker, deze voeg je ook toe, net
als de kummel en een klein beetje water. Dit laat je ongeveer anderhalf
uur met het deksel op de pan sudderen. Het mag langer, maar korter is
niet aan te raden.
5. Het is heerlijk om zuurkool te serveren met gekookte aardappels.
Tips: Zuurkool Recept
Je kunt dit zuurkool gerecht serveren met gekookte aardappels. Dan heb je een heerlijke maaltijd. Je kunt het beide apart op tafel zetten, dan kunnen de mensen die hier aardappels bij willen eten het zelf opscheppen. Laat ook de aardappels niet te lang koken, maar zorg wel dat ze goed gaar zijn. Het gaat er om dat je een heerlijke maaltijd op tafel gaat zetten en dit gaat met deze zuurkool zeker lukken! Smakelijk eten!