Met zomerse temperaturen is een simpele salade erg lekker, echt trek heb ik dan meestal niet, dus een lichte maaltijd. Lekker met fruit en in dit geval een bijzondere frambozen balsamico met drop, gekocht in Denemarken maar een andere balsamico kan natuurlijk ook.

De paneer kan je zo kruiden als je wilt en dan bakken. Ik had paneer van de waterbuffels van De Stoerderij

Benodigde keukengerei:

  • koekenpan
  • snijplank
  • mes
  • kom

Ingrediënten salade voor 2 personen:

  • 200 gram paneer
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels bonenkruid
  • 1 theelepel citroenpeper
  • 1/2 krop ijsbergsalade
  • 3 nectarines
  • 6 muntblaadjes
  • 65 gram walnoten
  • 2 1/2 eetlepel balsamico

Bereiding salade:

  1. Snij de paneer in blokjes, giet de olijfolie erover en strooi de kruiden erover. Bak de blokjes in een koekenpan bruin.
  2. Snij de sla, verwijder de pit van de nectarines en snij deze in blokjes, hak de walnoten grof en de muntblaadjes fijn.
  3. Schep de salade om en verdeel de balsamico erover.

Lekker met brood en kruidenboter erbij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *