Bietenkroketjes met truffel mayonaise

Met de foodblogswap van maart kreeg ik de mooie site van Debbie toegewezen, Debs Bakery & Kitchen
Een hele mooie site met lekkere recepten en daarom was het ook moeilijk kiezen. Ik heb lang getwijfeld maar kwam toch iedere keer weer bij de bietenkroketjes uit met peterseliedip.

Ik heb er een vegetarische versie van gemaakt door kazen zonder dierlijk stremsel te gebruiken, geen straf als je blauwe kaas en feta van De Schapenstreek mag gebruiken. Ook heb ik verse groene kruiden, citroen peper en kerrie gebruikt. Ik heb de bietenkroketjes geserveerd met truffel mayonaise. We hebben er van genoten Debbie, ze gaan zeker vaker bij de borrel gegeten worden.

Hou er rekening mee dat de kroketten voordat ze gefrituurd worden nog minimaal 3 uur de vriezer ingaan, ik heb ze een avond van te voren gemaakt.

Keukengerei om de bietenkroketjes te maken:

  • kookpan
  • foodprocessor of staafmixer
  • mes
  • paar kommetjes
  • plastic folie
  • lepel
  • vork
  • frituur of pan met plantaardige olie
  • keukenrolpapier, om ze na de frituren uit te laten lekken

Ingrediënten voor 13 bietenkroketjes:

  • 3 bieten, 2 uur gekookt
  • 150 gram vegetarische blauwe schapenkaas
  • 150 gram vegetarische schapenkaas feta
  • 10 gram basilicum
  • 7 gram selderij
  • 75 gram grof volkoren beschuit, om paneermeel te maken
  • 1 theelepel citroen peper
  • 1 theelepel kerrie, heet
  • 100 gram truffel mayonaise

Bereiding van de kroketjes:

  1. Kook de bieten gaar in 2 uur en laat ze afkoelen, schil de bieten en rasp ze in de foodprocessor of met een rasp.
  2. Meng de kazen met de bieten en voeg ook de kruiden toe, ik heb dit met de foodprocessor gedaan.
  3. Knip nu 13 stukjes plasticfolie waar je op ieder stukje een flinke eetlepels bietenmengsel schept breng de punten van de folie naar elkaar om de folie om de bal heen te draaien.
  4. Leg de de balletjes bietenmengsel in de vriezen voor minimaal 3 uur maar een dag van tevoren kan ook.
  5. Verhit de olie of de frituurpan tot 190 graden.
  6. Op het moment dat je de bietenkroketjes gaat bakken maak je het paneermeel, maal het beschuit fijn met je handen of de foodprocessor.
  7. Meng de citroen peper en de kerrie door het paneermeel.
  8. Klop 2 eieren los en doop de bietenkroketjes in het ei en dan meteen door de paneermeel.
  9. Bak een paar bietenkroketjes tegelijk in zo’n 4 minuten bruin en warm. Laat ze even uitlekken op keukenrolpapier.

Serveer ze met de truffel mayonaise, erg lekker bij de borrel of als voorgerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *