Vegetarische boerenkool, spinazie en cottage cheese pesto

Vegetarische pesto, dat was de opdracht die ik aan mezelf gegeven had, en aangezien het nog winter is heb ik deze gemaakt van boerenkool, spinazie en de vegetarische cottage cheese. Hij is echt zalig geworden en bruikbaar door bijvoorbeeld de pasta of als basis op een plaattaart. Wat over is kan met een laagje olijfolie erop en goed afgesloten zeker een week in de koelkast bewaard worden.

Nodig voor deze boerenkool pesto:

  • staafmixer
  • weegschaal
  • kom

Ingrediënten voor een basis voor 4 personen voor een pasta of plaattaart:

  • 150 gram boerenkool
  • 250 gram spinazie
  • 100 gram olijfolie
  • 1/2 citroen, sap of bloedsinaasappel
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 200 gram cottage cheese

Hoe maak ik deze pesto:

  1. Doe alle ingrediënten van de pesto in een kom en maak er pesto van met een staafmixer.

Meer kan ik van de bereiding niet maken, een kind kan de was doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *