Vegetarisch oat hondenkoekjes

Ook de honden leren vegetarisch te eten, in dit geval de beloning tijdens het trainen.

Wat ben ik ik blij met onze foodfotografie, ik heb twee honden die door elkaar in beeld bleven lopen en ze zaten echt niet stil, eten loopt tenminste niet weg. Met de oudste Kate, beide Bull Mastiffs trouwens is het gelukt, geen meesterlijke foto maar het staat erop. Ik had 10 koekjes minder na de fotosessie.

Nodig:

  • bakplaat
  • deegroller
  • bakpapier
  • zeef
  • weegschaal
  • maatbeker
  • kom
  • koek uitsteekvorm

Ingrediënten voor 28/30 hondenkoekjes:

  • 85 gram havermout
  • 2 dl vegan bouillon, b.v. bij de AH poeder van Bio Today
  • 50 gram volkoren quinoa, Lola Quinoa komt uit Nederland en is duurzaam geteeld
  • 1 ei
  • 175 tarwebloem, gezeefd en iets extra voor op het aanrecht om uit te rollen

Bereiding:

  1. Laat de havermout weken in de boullion, 3 uur is voldoende maar ik heb het een nacht laten staan.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Leg bakpapier op de bakplaat
  4. Kneed de ingrediënten door elkaar rol het deeg uit op een bebloemde aanrecht.
  5. Steek de hondenkoekjes uit en verdeel deze op het bakblik.
  6. Bak de hondenkoek 20/30 minuten afhankelijk hoe dik ze zijn tot knapperige hondenkoekjes.

In een luchtdichten bak zijn de hondenkoekjes zeker een week houdbaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *