Snijbiet salade met vijg en gorgonzola

Afgelopen dagen kreeg ik een portie snijbiet. Mooi om gerechten mee te maken. Dit is één van de gerechten met snijbiet, een salade met verse vijgen. En heel bijzonder recept is de snijbiet lasagne no-cooking. Dit recept is HIER te vinden. Bij dit recept staat ook wat snijbiet is en wat de voedingswaarde is.
Ook heb ik nog een sandwich met snijbiet gemaakt, dit recept staat HIER.
Behalve de snijbiet zie je ook bij de ingrediënten dat ik veel dezelfde ingrediënten gebruik, zo maak ik alle restjes op.

Ingrediënten snijbiet salade met vijg voor 2 personen:

250 gram grof gesneden snijbiet
60 gram granaatappelpitten
65 gram in stukjes gesneden rauwe ham
75 gram in blokjes gesneden gorgonzola, of iets minder, naar smaak, het is een sterke kaas
2 het vruchtvlees van verse vijgen in stukjes gesneden
15 gram pistachenoten
balsamico azijn

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en schenk er iets balsamico over.

Serveer de salade met wat brood met olijfolie of kruidenboter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *