Vegetarische Red Velvet taart, TROUWEN

We gaan altijd een keer per jaar met een groep vrienden op wintersport, meestal naar Italië. En ja wie mag er dan koken voor de eerste dag, met Oreotaart toe, en nog een keer tiramisu etc.
Deze keer was ik een dag voor Valentijn ook nog bezig met een Red Velvet taart. Niet voor Valentijn maar voor Dhr. en Mevr van Zon (mijn oudste zoon ging de groep en zijn schoonouders vertellen dat hij 9/2 in Oostenrijk is getrouwd). Ik had mazzel, ze hadden een trouwbevoegdheid nodig uit Amsterdam en daarvoor was ik gemachtigd.
De schoonouders van mijn zoon zijn al ruim 37 jaar onze vrienden, 7 jaar geleden had ik mijn zoon mee en zij hun dochter….. je raadt het al, precies 30 jaar nadat ik mijn man leerde kennen tijdens de wintersport hadden we nog een setje.
En bij feest hoort taart, zouden ze het daarom eerder hebben verteld aan mij??

Nodig:

• maatbeker
• weegschaal
• mixer
• kom
• eetlepel
• theelepel
• kookpan
• kom die op pan past, au bain-marie
• springvorm hart, is gelijk aan 24 cm rond
• bakpapier
• satéprikker

Ingrediënten:

• olijfolie om de vorm in te vetten
• 500 gram zachte roomboter
• 800 gram rietsuiker
• 12 eieren, M
• 6 eetlepels cacaopoeder
• 750 gram tarwebloem, gezeefd
• 2 eetlepels vanille extract
• 500 ml boerenkarnemelk
• 1 ½ eetlepel rode kleurstof, bv bietensap
• 1 theelepel zout
• 1 zakje 5 gram baksoda
• 2 eetlepels rode wijnazijn
Glazuur:
• 800 gram roomkaas
• 700 gram witte chocolade
• 250  gram roomboter

Bereiding:

1. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de vorm in. Knip nu stroken van 8 cm bakpapier, vet een kant in met olijfolie en plank dit aan de bovenkant van de vorm. Je verhoogd zo de springvorm en het is dan 2 keer bakken inplaats van 3 keer te moeten bakken om de hoogte te krijgen.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Mix nu de boter met de rietsuiker, de eieren een voor een erbij, als het goed is gemengd pas het volgende ei etc.
4. Meng het cacaopoeder, bloem, vanille extract, karnemelk, kleurstof, en zout erdoor.
5. Als laatste de baksoda met het azijn mengen en kort door het bloemmengsel roeren, het deeg wordt zo nog luchtiger.
6. Schenk de helft van het bloemmengsel in de vorm en bak de taart in 30/50 minuten gaar. Prik in de taart, als de satéprikker er droog uit komt is de taart gaar, anders nog even in de oven en weer prikken. Ik werkte met een andere oven en had het prikken echt nodig om de taart goed gaar te krijgen.
7. Laat de taart even afkoelen in een open oven (die uit staat) en stort het daarna op een rek om af te koelen.
8. Verwarm de oven weer voor op 180 graden, vet de vorm weer in en bak de tweede lichting van het bloemmengsel in 50 minuten gaar.
9. Laat beide harten goed afkoelen en maak dan het glazuur voor de tussenlaag en de boven en buitenkant.
10. Smelt de witte chocolade met de boter au bain-marie in een kom op een pan met heet water.
11. Mix de roomkaas luchtig en klop geleidelijk de gesmolten chocolade en boter erdoor totdat het een geklopte slagroom structuur heeft.
12. Begin met een hart en smeer hier glazuur op, stapel het volgende hart erop en bestrijk nu de boven en zijkanten met het glazuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *