Normaal eet ik weinig brood, maar gisteren had ik trek in een sandwich met veel groen erop.
Ik zou eigenlijk wat vaker zelf brood moeten bakken, ik heb tenslotte een broodbakmachine staan.
Binnenkort maar weer eens naar de molen om lekker meel te halen. Mijn man eet wel brood bij het ontbijt en de lunch dus in het weekend komt een vers brood wel op.

Maar ik dwaal af, vandaag had ik trek in iets gezonds en dat werd deze sandwich met een groen sapje erbij.

Je kan uiteraard variëren in welke groene ingrediënten je gebruikt, het kan met een balsilicumpesto, maar ook met een vegetarische boerenkoolpesto worden gemaakt.

De kruiden-mayonaise kan ook gemaakt worden met kant en klare mayonaise met kruiden erdoor. Maak het hoe jij het lekker vindt, dat kan alles vers zijn. Of een snelle versie zonder aspergetips die eerst moeten worden gekookt.

Benodigde keukengerei:

  • snijplank
  • mes
  • staafmixer en hoge beker als je zelf kruiden-mayonaise maakt
  • kookpan als je aspergetips gebruikt

Ingrediënten voor een groene sandwich, 1 dubbele boterham: (de ingrediënten zijn voldoende voor 2 a 3 dubbele boterhammen. Maak voor meer het dubbele aan kruidenmayonaise.
Ik maakte van de rest een groene salade ‘s avonds)

Zoals ik al eerder zei kan je het zo groen maken als je zelf wilt. En een makkelijker of een wat moeilijker versie maken. Onderstaande ingrediënten heb ik zelf gebruikt om alles vers te maken.

  • 100 gram groene aspergetips
  • 2 bruine boterhammen
  • boerenkoolpesto, hier staat het recept
  • stukje komkommer
  • 1/2 avocado
  • 1 blaadje sla
  • 2 eidooiers
  • 10 gram witte wijn azijn
  • ongeveer 180 gram olijfolie
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 6 blaadjes basilicum, met steel
  • 2 theelepels citroensap

Bereiding van de groene sandwich:

  1. Als je aspergetips hebt kook dan wat water, doe de tips erin, vuur uit en laat ze even staan totdat ze beetgaar zijn.
  2. Bestrijk beide boterhammen met pesto.
  3. Leg op 1 boterham een blaadje sla, de plakjes komkommer, daarbovenop de avocado in schijfhes en de aspergetips.
  4. Maak de kruidenmayonaise door de eidooiers in een hoge beker te doen, met azijn, mosterd, basilicum en citroensap.
  5. Zet nu de staafmixer erin en aan, druppel eerst heel langzaam en later iets sneller de olijfolie erin. Blijf opletten, de mayonaise is “opeens” op de juiste dikte.
  6. Giet wat kruidenmayonaise over de aspergetips en leg de andere boterham erop.
  7. Ik heb genoten, met een lekker groen sapje met komkommer, spinazie, kiwi, sinaasappelsap en wat ananas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *