Vegan speculaas granola

Granola maak ik al jaren zelf, je kunt er eindeloos mee variëren en de bakken met suiker kan je achterwege laten. Ook al voeg ik deze keer wel wat suikers toe met de speculaas.

Nodig:

  • bakplaat
  • bakpapier
  • lepel
  • citrus pers, of gewoon uitknijpen sinaasappel

Ingrediënten:

  • 150 gram havermout
  • 150 gram Quinoa/spelt (Lola Quinoa uit Nederland)
  • 1 sinaasappel, sap
  • 100 gram hazelnoten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram walnoten
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 100 gram vegan speculaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Leg het bakpapier op de bakplaat en op de speculaas na mag alles er op.
  3. Pers de sinaasappel erboven uit en meng alles goed door elkaar.
  4. In de oven om de 10 minuten alles goed omscheppen.
  5. Bewaar het in een afgesloten bak of weckpot.

Lekker met een havermout ontbijtje of door de yoghurt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *