Voordat ik vegan ging eten was mijn eerste vraag; kan ik dan wel karamel maken? En natuurlijk kan dat, ik ben ervan overtuigd dat alles moet kunnen in de keuken, totdat het tegendeel bewezen is.

Nodig aan keukengerei voor de karamel:

  • kookpan
  • foodprocessor
  • lepel
  • theelepel
  • weegschaal
  • potje

Ingrediënten voor ruim 100 ml karamel:

  • 60 gram kokosolie, gesmolten
  • 45 gram dadelstroop
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 1 theelepel pumkin spice (kaneel of speculaaskruiden kan ook)
  • 2 eetlepels plantaardige melk

Hoe maak je de karamel:

  1. Meng alle ingrediënten in een foodprocessor.
  2. Kook het geheel nog een klein beetje in tot schenk dikte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *