Vegan chocoladetaart met kokos en oranjebloesem

Langzaam aan ga ik mijn levenswijze steeds meer omgooien naar “gezond” of in ieder geval verantwoord. Ik heb besloten dat ik alleen in het weekend iets mag bakken. Afgelopen week kwam deze vegan chocoladetaart op tafel, echt erg lekker. Als echte chocoholic is helemaal leven zonder chocolade geen optie.

Nodig:

  • quichevorm met een losse bodem 24 cm Ø of 35 x 11 cm
  • pan
  • kom die op de pan kan staan zonder het water te raken, au bain-marie
  • houtenlepel
  • paleermes, of bolle kant van een lepel
  • foodprocessor of deegrol en plastic zak

Ingrediënten:

bodem:

  • olijfolie om de vorm in te vetten
  • 150 gram gedroogde vijgen, zonder steeltje
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram ongebranden amandelen
  • 50 gram kokosolie, gesmolten

vulling:

  • 250 gram vegan chocolade + 25 gram als garnering, ik had de puur amandel zeezout van Tony’s chocolonely
  • 100 ml kokosmelk, ik had deze van Fair Trade
  • 1 eetlepel orange bloesemwater
  • garnering sinaasappel zesteur/rasp, kokos snippers en walnoot

Bereiding:

  1. Vet de vorm in met olijfolie of kokosolie.
  2. Maak eerst de bodem door de vijgen, zonnebloempitten, amandelen en de kokosolie in de foodprocessor te malen tot een plakkerig geheel.
  3. Schep dit in de bodem en druk het met je vingers plat en goed in de rand.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie (dat wil zeggen: een steelpan met heet water zacht opzetten en hier een kom met chocolade op zetten die het water niet raakt). Als de chocolade gesmolten is goed mengen met de kokosmelk en in de vorm gieten. Maak de bovenkant glad met een paleermes of de achterkant van een lepel.
  5. Zet hem minimaal 1 uur in de koelkast voor gebruik en ook bewaren in de koelkast.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *