Vegan chocolademousse taartje met cranberry compote

Chocolademousse taartjes met een verrassing op de bodem, namelijk cranberry compote met bloedsinaasappel en port.

Nodig:

  • 3 taartvormpjes van  9 cm
  • foodprocessor, het kan ook met een staafmixer
  • citruspers
  • rasp of zesteur
  • weegschaal
  • kookpan
  • houtenlepel
  • paleermes of mes

Ingrediënten voor 3 taartjes:

cranberrycompote:

  • 50 gram verse (of zelf ingevroren) cranberry’s
  • 2 cl port
  • 1/2 bloedsinaasappel, sap
  • 1/4 bloedsinaasappel, rasp
  • 20 gram rauwe rietsuiker

bodem:

  • 3 Medjoul dadels
  • 10 gram hazelnoten
  • 50 gram volkoren quinoa, Lola quinoa komt uit Nederland en is zonder bitterstoffen (ongekookt)
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 1 eetlepel vanille extract (zelf gemaakt, lege vanillepeulen met brandy)
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

vulling:

  • 40 gram biet, schoon 25 gram
  • 1 avocado
  • wat druppel bloedsinaasappels
  • 2 kleine bananen
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 1/2 eetlepel gesmolten kokosolie

decoratie:

  • kokossnippers
  • volkoren quinoa
  • gesuikerde cranberry, 10 gram cranberry’s in 5 gram rietsuiker laten ontdooien en af en toe omroeren tot de cranberry’s een  suikerlaagje hebben gekregen.

Bereiding:

cranberry compote:

  1. Doe de cranberry’s (niet de gesuikerde voor de decoratie ;-), port, bloedsinaasappel sap en rasp in een pan en zet dit ongeveer 10 minuten op matig vuur. De cranberry’s moeten opengebarsten zijn en het geheel moet ingedikt zijn tot jam dikte. Laat het geheel afkoelen.

bodem:

  1. Doe de dadels zonder pit in de foodprocessor met de overige ingrediënten en maak er een samenhangend en plakkend geheel van. Verdeel het over de 3 vormpjes en duim en met natte handen mooi in de vorm. Oftewel verdeel het deeg mooi in de kartelrand en op de bodem.

Op deze bodem mag de cranberry compote worden verdeeld.

vulling:

  1. Als de biet nog rauw is mag deze met schil en een flinke bodem water worden opgezet en als het kookt 50 tot 60 minuten tegen de kook aangehouden worden. Schil de biet.
  2. Maak de avocado schoon, en druppel er wat druppels bloedsinaasappelsap over tegen verkleuring.
  3. Schil de bananen.
  4. Alle ingrediënten mogen in de foodprocessor tot een gladde chocolademousse worden gemaakt.
  5. Verdeel de mousse over de cranberry compote en maak de bovenzijde glad.
  6. Decoreer de taartjes met kokossnippers en gesuikerde cranberry’s

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *