Vegan breakfast met pindakaas, cranberry’s en chiazaad

Lekker ontbijt maken, helemaal hip en gezond natuurlijk. Er zijn tijden geweest dat ik alleen koffie nam als ontbijt maar ik ben mij er tegenwoordig wel van bewust dat een goede start van de dag belangrijk is.
In weckpotten is het ontbijt ook prima mee te nemen, ik heb er dus twee gemaakt. De tweede was een prima ontbijt ’s ochtends vroeg in de auto naar Italië.

Nodig:

  • blender/staafmixer
  • steelpan

Ingrediënten voor 2 ontbijtjes:

  • 100 gram cranberry’s
  • 4 eetlepels gezoute pindakaas
  • 375 ml vegan vanille yoghurt
  • 30 gram chiazaad
  • 2 bananen, bevroren
  • 50 gram mango, bevroren
  • 50 gram ananas, bevroren
  • garnering b.v. vegan chocolade van lovechock, granola, gepofte quinoa

Bereiding:

  1. De geschilde banaan, ananas en mango mogen in een bakje in de vriezer gezet worden voor een nacht.
  2. Doe de cranberry’s in een steelpan op zacht vuur en laat ze knappen, dat gebeurt na ongeveer 10 minuten.
  3. Schep in ieder bakje 2 eetlepels pindakaas.
  4. Haal de cranberry’s van het vuur af en voeg het chiazaad en 300 ml van de vanille yoghurt toe. De overige 75 ml yoghurt gaat de volgende ochtend door het fruit.
  5. Roer alles goed door en verdeel het over 2 schaaltjes, zet dit een nacht in de koelkast.
  6. De volgende ochtend mag het bevroren fruit met de overgebleven vanille yoghurt in de blender en dan krijg je een soort ijs wat in de weckpotjes verdeeld mag worden.
  7. Garneer het en geniet van de goede start van je dag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *