Snelle vegan granola bonbons

Als je al granola hebt gemaakt, bijvoorbeeld met gedroogd fruit en cranberry’s, dan maak je de bonbons in 10 minuten, daarna even in de vriezer en eventueel in de chocolade dopen. Lekker bij de thee of koffie maar ik gebruik ze ook in het ontbijt.

Nodig om de bonbons te maken:

  • foodprocessor
  • als je chocolade gebuikt, pan en kom om dit au bain-marie te smelten
  • kom
  • bord

Ingrediënten voor de bonbons:

  • 300 granola
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 200 gram vegan pure chocolade
  • optioneel, eetbare rozenblaadjes of gedroogde bloemen

Granola bonbons bereiden:

  1. Doe de granola in een foodprocessor totdat het goed plakt.
  2. Draai er balletjes van, ik had er een stuk of 16.
  3. Leg deze balletjes op een bord in de vriezer.
  4. Nu kan je ze zo eten of in de gesmolten chocolade dopen. Ook een optie is eerst chocolade en daarna meteen door de rozenblaadjes of gedroogde bloemen.
  5. Zelf vind ik het lekker om bij de vegan yoghurt of vla te eten.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *