Granola met cranberry’s en vijgen

Granola maak ik al jaren zelf en ik kan mij niet meer voorstellen dat ik, voor ik dat deed, gewoon kant en klare kocht, met heel veel toevoegingen die ik echt niet wil.
Iedere keer maak ik weer een andere combinatie, en mijn ontbijt, waarbij ik meestal yoghurt eet, verveeld dan ook nooit. Je kan met de seizoenen mee mixen.

Nodig:

  • bakplaat
  • bakpapier
  • weegschaal,
  • snijplank
  • mes
  • houtenlepel

Ingrediënten:

  • 125 gram havermout
  • 75 gram pompoenpitten
  • 60 gram walnoot
  • 150 gram cranberry’s
  • 50 gram clementine olijfolie of een andere lekkere olijfolie
  • 3 theelepels ras el hanout
  • 25 gram chiazaad
  • 25 gram lijnzaad
  • 50 gram gedroogde abrikoos
  • 50 gram gedroogde pruimen
  • 50 gram Medjoul dadels
  • 100 gram gedroogde vijgen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Leg het bakpapier op de bakplaat en strooi hier de havermout, pompoenpitten, walnoot, cranberry’s en de olijfolie op.
  3. Meng alles goed door elkaar en zet het 20 minuten in de oven, schep het mengsel na 10 minuten om.
  4. Snij ondertussen de abrikoos, pruimen en vijgen klein en meng dit met de ras el hanout en chiazaad door het havermoutmengsel als dit klaar is.

Bewaar het in een afgesloten pot, het kan gebruikt worden bij het ontbijt maar ook op taart of door koek heen is het erg lekker.

Op mijn andere site Culinair Westfriesland staan ook veel andere recepten voor granola, kerst en sinterklaas uitvoeringen maar ook rozen granola, chocolade of Marokkaanse etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *