Dadel en vijgen chocoladebrownie

Iets gezonds bij de koffie is hier altijd welkom. En omdat ik altijd wel dadels, vijgen en pure chocolade in huis heb, net als cranberries die hier standaard in de vriezer liggen. Samen met de hazelnoten die ik nog had was deze brownie snel gemaakt. Ik moest wel even geduld hebben voordat ik er van kon genieten.

Keukengerei voor de brownie:

  • foodprocessor
  • weegschaal
  • kom en kookpan om au bain-marie chocolade te smelten
  • maatbeker
  • brownievorm of platte schaal
  • bakpapier

Ingrediënten voor de dadel en vijgen brownie:

  • 100 gram Medjoul dadels, zonder pit
  • 100 gram soft vijgen , zonder steeltje
  • 50 gram cranberries
  • 2 eetlepls dadelstroop
  • 4 cc espresso koffie
  • 100 gram pure chocolade
  • 75 gram hazelnoten

voor de ganache:

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 ml vegan room

Bereiding dadel en vijgen brownie:

  1. Meng, op de spullen voor de ganache na, alles in de foodprocessor en schep het in een brownievorm bekleed met bakpapier.
  2. Zet  de vorm 1 uur in de koelkast.
  3. Smelt voor de ganache de chocolade met de room au bain-marie en giet dit over de brownie.
  4. Laat het nu een paar uur in de koelkast staan, ik heb het een nacht in de koelkast laten staan en heb er de volgende ochtend mee ontbeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *