Baba aardpeer

De laatste aardperen uit de tuin van dit seizoen. Baba ganoush wordt gemaakt van aubergine, omdat ik nog geen aubergine heb gevonden in mijn achtertuin gebruik ik voor mijn variant aardpeer.
Echt een lekker recept en aangezien de aardpeer woekert in mijn tuin kan ik het ook vaak maken.

Ingrediënten voor baba aardpeer:

  • 300 gram aardperen
  • 4 gram tijm, haal de blaadjes van de takken
  • 2 teentjes knoflook, ik heb zwarte knoflook gebruikt
  • 30 gram tahin, sesampasta
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 1/2 theelepel citroengras
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding Baba aardpeer:

  1. Spoel de aardpeer goed om en laat deze met beetje water 5 minuten koken.
  2. Haal nu zoveel mogelijk van de schil eraf, dit gaat een stuk makkelijker na het koken inplaats van ervoor gaan schillen. Echt een monnikenwerk is het schillen.
  3. Leg ze op bakpapier op de bakplaat.
  4. Oven op grill en 15 minuten roosteren, draai ze om halverwege om en zorg dat ze niet zwart worden.
  5. Doe ze in de kom met de overige ingredienten en maak het fijn met een staafmixer, voeg zo nodig zout naar smaak toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *