Vegan alles in één havermout-ontbijt

Af en toe een havermout-ontbijtje vind ik erg lekker en als ik dit een avond van te voren klaar kan maken is dat wel plezierig. ’s Morgens vroeg ben ik niet echt op mijn best.
De havermout kook ik eerst een paar minuten en laat het een nacht weken.

Vanmorgen kon ik kiezen uit meteen mijn espresso erbij of meteen wat fruit. Ik koos voor de koffie variant. Zo hield ik tijd over om nog snel het nieuws en social media te scannen.
Soñado, wat lezer betekend in het Papiamento heeft Ariena gemaakt van drijfhout dat van Curaçao komt, ze heeft een iPad in haar handen.

Nodig:

  • pan
  • houtenlepel
  • weegschaal
  • citruspers
  • glazen
  • maatbeker

Ingrediënten voor 2  glazen havermout:

  • 200 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld kokos
  • sap van 2  sinaasappels, (ong. 200 ml)
  • 25 gram chiazaad
  • 75 gram havermout
  • 2 theelepels macapoeder (voedingssuplement dat ik gebruik, niet nodig voor de smaak)
  • 1 theelepel oranjebloesemwater

Nu is het tijd om te kiezen: wil je fruit of espresso erover, de ingrediënten hieronder zijn per glas.

  • 20 gram granaatappelpitten
  • 50 gram blauwe bessen
  • 5 gram geroosterde pompoenpitten

of

  • 1 kopje espresso, 30 ml
  • 2 theelepels suiker

Bereiding:

  1. Zet de havermout met de melk, chiazaad en sinaasappelsap op het vuur, breng het aan de kook en laat 2 minuten zachtjes door koken.
  2. Roer hier het macapoeder en de oranjebloesemwater bij.
  3. Laat het iets afkoelen en verdeel het in 2 glazen, dit kan een nacht de koelkast in.
  4. In een glas heb ik de espresso erover gegoten waar de suiker is opgelost en bij het andere glas de bessen, granaatappelpitten en pompoenpitten verdeeld.

Een gedachte over “Vegan alles in één havermout-ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *