4 nieuwe snelle vegan ontbijtjes

Nog steeds krijg ik niet genoeg van iedere dag een ander snel vegan ontbijtje. Met een goede basis voorraad in huis hoef ik ’s morgens alleen maar te bedenken waar ik trek in heb.
Sinds ik bezig ben met de studie natuurvoedingsdeskundige ontbijt ik trouw, iets wat ik hiervoor eigenlijk nooit deed. Maar ik schrok wel van wat mijn onregelmatige manier van eten allemaal kon veroorzaken. Sindsdien ben ik nog meer met mijn voeding bezig en let goed op of ik alle voedingsstoffen met vegan/vegetarisch eten wel binnen krijg.

Ontbijt 1:

Ingrediënten voor een snel vegan ontbijt met chocoladevla, karamel en granola:

250 ml vegan chocoladevla (bijvoorbeeld van Alpro)
1 eetlepel karamel
2 eetlepels granola
1 eetlepel kokos
1 eetlepel cacao nibs

Bereiden:

Pak een mooi schaaltje, doe hier de vla in en garneer het ontbijt met karamel, granola, kokos en de cacao nibs.

Ontbijt 2:

Ingrediënten vegan ontbijt met bloedsinaasappel chiapudding:

200 ml bloedsinaasappelsap
4 a 5 eetlepels chiazaad, ik had er 4 en dan is het vla dikte
6 walnoten
2 schijfjes bloedsinaasappel
1 eetlepel moerbeien

Bereiden vegan ontbijt met bloedsinaasappel:

Pers een avond van te voren de sinaasappels en meng het chiazaad er doorheen. Schenk het in een schaaltje en zet in de koelkast. De volgende ochtend mag de walnoot, schijfjes bloedsinaasappels en de moerbeien erover en klaar is het ontbijt. Ik had er geen suiker bij en het was lekker fris.

Ontbijt 3

Ingrediënten vegan chocolade ontbijt met rozenblaadjes:

250 ml vegan chocolade vla
2 eetlepels cacao nibs
2 eetlepels gepofte quinoa
1 eetlepel rozenblaadjes

Bereiden vegan chocolade ontbijt:

Pak een mooi schaaltje doe de chocolade vla erin en garneer vervolgens met cacao nibs, gepofte quinoa en de rozenblaadjes. Je hoort mij niet zeggen deze ontbijtjes iets van een recept hebben of dat het iets met koken te maken heeft, maar ze zijn wel lekker 😉

Ontbijt 4

Ingrediënten havermout magnolia ontbijt:

200 ml plantaardige melk
70 gram havermout
6 soft gedroogde pruimen
1 eetlepel chiazaad
1 eetlepel gepofte quinoa
1 magnoliablaadje, ze smaken nootachtig

Bereiden:

Doe een avond van te voren de havermout in een pan met de melk en zet dit in de koelkast. ‘S morgens de havermout 5 minuten koken, blijf roeren want anders bakt het aan.
Doe de havermout in een schaaltje en garneer dit met de grof gesneden pruimen, het grof gesneden magnoliablaadje, de quinoa en het chiazaad. Een gezond, snel en lekker ontbijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *