Snickers cheesecake no-bake

Soms is een dorpssuper wel makkelijk, zeker als je niet vaak een auto bij de deur hebt, maar het kan ook lastig zijn. Zoals gisteren toen ik opeens trek had in een Snicker cheesecake. Normaal doe ik mijn boodschappen zo’n 10 km verder en kan ik deze drang beheersen, maar ja, als die dorpssuper dan ook Snickers verkoopt…

Nodig:

  • springvorm 24 cm
  • keukenmachine, mixer of staafmixer en zelfs met een garde gaat het prima (ook al moet ik wel zeggen dat ik wel merk dat mijn keukenmachine thuis goud waard is)
  • 2 kommen
  • bakpapier
  • vork
  • lepel
  • weegschaal
  • steelpan, voor het boter smelten of magnetron

Ingrediënten:

  • olijfolie om de springvorm in te vetten.
  • 50 gram boter
  • 200 gram pindakoeken
  • 500 ml slagroom
  • 400 gram roomkaas (mon chou)
  • 100 gram suiker
  • 430 gram Snickers, 300 gram door de cheesecake en 130 gram garnering

karamelsiroop:

  • 200 gram poedersuiker
  • 150 ml water
  • 1 eetlepel glucose of maisstroop

Bereiding:

  1. Vet een springvorm van 24 cm in met op de bodem bakpapier.
  2. Smelt de boter.
  3. Maak de pindakoek fijn in een keukenmachine, met een vork of in een pedaalemmerzak doen en er met de deegroller overheen gaan.
  4. Meng de koek met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de springvorm, aandrukken met de bolle kant van de lepel die je af en toe nat maakt met koud water zodat het niet plakt.
  5. Klop de slagroom lobbig, niet helemaal stijf omdat het straks nog gemengd moet worden met de roomkaas.
  6. Meng de roomkaas met de suiker goed door elkaar.
  7. Meng nu de roomkaas door de lobbige room tot een glad geheel.
  8. Meng 300 gram in stukjes gesneden Snickers door het slagroommengsel.
  9. Dit mengsel mag over de bodem worden verdeeld.
  10. Laat de cheesecake 3 uur in de koelkast stijf worden.
  11. Maak nu de karamelsiroop, of gebruik kant en klare. Meng poedersuiker met het water en glucose en kook dit al roerend op hoog vuur tot een mooie licht bruine kleur. Pas op deze siroop is echt kokend heet nu. Laat het geheel iets afkoelen.
  12. Giet de siroop over de cheesecake en garneer het geheel met de overige Snickers.

De eind foto moet nog een keer over, ik was te ongeduldig en de taart was nog niet stijf genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *