Nachos met tomaten salsa en jalapeños

 

 

 

 

 

 

Tien jaar geleden waren we met onze zeilboot naar Denemarken. In Middelfart hebben we bij een wijntje voor het eerst deze nachos gegeten. We hebben natuurlijk goed gekeken hoe hij bereid was. Daarna kwam hij regelmatig op een zondagmiddag of bij een borrel buiten weer voorbij.
Voor ons is het dit weekend een reden om de nachos weer eens te maken omdat we afscheid moeten nemen van de vakantie.
Weer naar Denemarken gevaren, maar we zijn deze keer niet naar Middelfart geweest. We maakte de nachos en een kan sangria voor in de tuin vandaag als lunch.
Erg lekker en zo klaar, ik heb zelf de guacamole en de tomaten salsa gemaakt, maar als het makkelijk moet kan het natuurlijk ook met een kant en klare saus.
Meteen een goede reden om wat nieuwe foto’s te maken, dat was echt nodig.

Nachos is een gerecht uit de Tex-Mex keuken. Het wordt als hoofdgerecht en als snack gegeten. Het gerecht bestaat uit tortillachips, bedekt met vlees, jalapeño en daar overheen kaas.

Nodig:

groot bord wat in de oven kan
snijplank
mes

Ingrediënten:

zak tortilla chips
100 gram kipfilet, dun en  klein gesneden
6 plakjes cheddar kaas, in kleine stukjes gesneden
tomaten salsa 
jalapeños ringen, vers of uit pot
guacamole, recept staat onder dit recept
125 ml crème fraîche

Bereiding:

  • Oven grill voorverwarmen.
  • Begin met een laagje tortilla chips met hierover tomaten salsa, kipfilet,  jalapeños en cheddar kaas, dit blijf je herhalen.
  • 10 cm onder de ovengrill schuiven en de kaas in 3-4 min. laten smelten en lichtbruin kleuren.
  • Lekker om erbij te serveren zijn de crème fraîche en de guacamole.

Guacamole:

Nodig:

mes
snijplank
kom
staafmixer

Ingrediënten:

1 avocado
1/2 tomaat
1/2 sjalotje
1 teentje knoflook
1/2 limoen, sap
1/2 jalapeños peper
1 eetlepel koriander

Bereiding:

Maak de avocado schoon en meng dit met tomaat, sjalot, knoflook, limoensap, peper en de koriander fijn met een staafmixer.

Wijn: een krachtige Spaanse tempranillo is hier erg lekker bij, maar op zomerse dagen is een Verdejo ook erg lekker (maar dan wel rustig aan met de pepers). Als wijnliefhebber maak ik voor dit gerecht wel eens een uitzondering en drink er een koel glas Corona bij. Een fruitige sangria past er uiteraard ook goed bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *