Espresso granola

 

 

 

 

 

 

Toen ik vanmorgen wilde ontbijten met yoghurt en granola, bedacht ik me dat ik gisterenochtend de pot leeg had gemaakt. Een ontbijt zonder granola kan natuurlijk niet, dan ontbijt ik maar een uurtje later. Ik heb altijd wel havermout en noten in huis, de basis voor een granola. Voor de rest is het de inhoud van de lades en kasten bekijken wat er deze keer in mag.
Ik gebruik naast havermout en een mooie biologische olijfolie altijd iets van bessen, meestal wel cranberry’s en noten. In in dit geval dus ook 2 kopjes espresso. Als ik nu niet wakker ga worden weet ik het niet meer, een dubbele espresso, maar dan anders 😉
Granola maak ik al vele jaren zelf. Iedere keer met andere ingrediënten dus het verveeld nooit. En ook niet geheel onbelangrijk, ik voeg er geen suiker aan toe, en dat kan ik van alle verschillende versies in de supermarkt niet zeggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten espresso granola voor 2 potten:

bakpapier
250 gram havermout
100 gram verse cranberry’s
100 ml espresso
50 ml olifolie
2 eetlepels vanille-extract
10 gram gepofte quinoa
85 gram grof gehakte notenmix, ik had ongebrande hazelnoten, cashewnoten, amandelen en walnoot

Tip: In de winter leg ik altijd een voorraad verse cranberry’s in de vriezer zodat ik nooit mis grijp. In de gedroogde cranberry’s uit de supermarkt zit namelijk heel veel suiker.

Bereiding van de granola:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe het bakpapier op het bakblik en meng hierop de havermout met de cranberry’s, espresso, vanille-extract en de olijfolie goed door elkaar. De havermout met espresso kan wat gaan plakken dus zorg dat het fijn is.
  • Zet het bakblik 30 minuten in de oven en roer het mengsel om de 10 minuten even om.
  • Laat de granola afkoelen en bewaar het in afgesloten potten.

Lekker als ontbijt in de yoghurt maar ook als kruimellaag op een taart of in nagerechten zoals panna cotta.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *