Zandkoekjesdeeg met bramen

Ik had nog deeg voor een bodem in de vriezer liggen, had ik over van het taart met mascarpone en aalbessen.

Als je geen extra bodem in je vriezer wil kan je natuurlijk ook een half recept maken. Bij mij komt zo’n bodem altijd wel weer op, je kan er eigenlijk alle soorten fruit met of zonder mascarpone in kwijt.

Benodigde keukengerei:

  • taartvorm met losse bodem
  • mixer
  • deegroller
  • plasticfolie
  • aluminiumfolie
  • blinde vulling, gedroogde peulvruchten, rijst of bakkralen

Ingrediënten:

bodem

  • olijfolie om bodem in te vetten
  • 500 gram tarwemeel
  • 250 gram zachte boter
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker, 8 gram
  • 3 eidooiers
  • 1 ei
  • snufje zout

vulling

  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 400 gram bramen

Bereiding:

  1. Vet de taartvorm in met olijfolie
  2. Mix de ingrediënten voor de bodem tot een deeg.
  3. Pak dit deeg in plasticfolie in en leg het 1 uur in de koelkast.
  4. Verdeel het deeg, de helft gaat goed ingepakt de vriezer in om een andere keer te gebruiken.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  6. Rol de helft van het deeg uit en bekleed de vorm ermee, druk het deeg goed in de randen. Het makkelijkste gaat dit met je duimen.
  7. Leg een stuk aluminiumfolie op de bodem en leg hier de steunvulling op om blind te bakken. Zo hou je de bodem mooi laag en voorkom je dat hij teveel rijst en hou je genoeg ruimte voor een overheerlijke vulling.
  8. Bak de bodem 20 minuten, verwijder folie en steunvulling en bak de bodem nog 10 minuten. Laat de bodem afkoelen.
  9. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  10. Verdeel de bloem en de suiker over de bodem en verdeel de bramen er overheen.
  11. Bak het geheel 25 minuten

Ik hou van een frisse taart, de bramen hebben een zuurtje, als je van zoet houdt kan er iets meer suiker over de bodem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *