Vegetarische Pancakes met granola en karnemelk

Pancakes is voor mij toch wel een verwen ontbijt, ik bak ze dus meestal in het weekend, wanneer we ook tijd hebben er rustig bij te gaan zitten en er van te genieten. Het bakken is even geduld hebben maar het is makkelijk en duurt zeker geen uren. Ik bak ze in een kleine springvorm ring 12 cm, één voor één, dan krijg pancakes die mooi stapelbaar zijn. Als het niet op de foto hoeft kan je er gewoon 2 of 3 in een grotere koekenpan bakken en ben je in 15 minuten klaar.

Nodig:

  • koekenpan
  • spatel
  • eventueel een springvorm van 12 cm
  • mixer
  • kom
  • weegschaal
  • maatbeker
  • maatlepel-set
  • zeef

Ingrediënten voor 8/9 stuks:

  • citroensap om kom en garde te ontvetten
  • 150 gram granola
  • 200 gram tarwemeel, gezeefd
  • 4 theelepels koekkruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eieren, M
  • 2 eetlepels olijfolie + om in te bakken
  • 300 ml karnemelk
  • garnering bijvoorbeeld met rode bessen, mango, chocolade

Bereiding:

  1. Meng de droge ingrediënten bij elkaar, granola, tarwemeel, koekkruiden, bakpoeder, zout en suiker.
  2. Splits de eieren en klop het eiwit stijf met vetvrije spullen, het vetvrij maken kan met citroensap.
  3. Klop de eidooiers en 2 eetlepels olijfolie door de karnemelk.
  4. Meng nu de eidooiers en karnemelk door de droge ingrediënten met een mixer. Als laatste mag het eiwit er door gespateld worden.
  5. Maak nu wat olijfolie heet in de pan en bak de pancakes.
  6. Het is mooi om ze op een stapel te serveren met een garnering die je lekker vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *