Vegan espresso panna-cotta

Soms pak ik een recept van mijn andere site Culinair Westfriesland en maak deze nogmaals maar dan een vegan versie. Het blijft een lekker en mooi recept!

Nodig:

  • 4 mooie glazen
  • kookpan
  • weegschaal
  • garde
  • kom
  • maatbeker
  • maatlepel set
  • koffiezetapparaat
  • mixer

Ingrediënten:

  • 600 ml  soja slagroom (let op er blijft 200 ml over voor later in het recept)
  • 200 ml soja yoghurt
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 open gesneden vanillestokje
  • 2 kopje espressokoffie, 60 ml
  • 2 gram agar agar
    espresso gelei:
  • 3 kopjes, 90 ml espressokoffie
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 1 gram agar agar
  • 4 cc licor 43, welke drank is vegan

Bereiding:

  1. Breng 400 ml soja slagroom en 200 ml soja yoghurt met de poedersuiker en het vanillestokje aan de kook en laat het roommengsel zachtjes koken tot er twee derde deel over is.
  2. Haal het vanillestokje eruit en schraap hem leeg, de merg gaat terug de pan in.
  3. Meng de agar agar met een paar lepels heet water en voeg het dan aan de warme melk toe.
  4. Voeg twee kopjes espresso bij het roommengsel.
  5. Laat het mengsel iets afkoelen.
  6. Klop 200 ml soja slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel voordat dit lobbig wordt.
  7. Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes/glazen. Laat de panna cotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Ik maak het vaak een avond van te voren.
  8. Twee uur nadat de panna cotta de koelkast is ingegaan kan de espresso gelei worden gemaakt.
  9. Zet 90 ml espressokoffie
  10. Meng de agar agar met een eetlepel heet water.
  11. Breng de espressokoffie tot aan de kook met de suiker, als de suiker is opgelost pan van het vuur af en dan mag de agar agar in de koffie.
  12. Verdeel dit over de 4 schaaltjes/glazen panna cotta en laat nog 2 uur opstijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *