Vegan chocolade ijs

Ja ik weet het, beetje veel vegan recepten de laatste weken. Ik vind het geweldig om overal weer over na te moeten denken en alternatieven te zoeken.

Omdat ik nog kokosmelk overhad van de brownie gisteren heb ik ijs gemaakt met banaan en vegan chocolade.

Nodig:

  • ijsmachine, het kan zonder
  • foodprocessor of staafmixer
  • snijplank
  • mes
  • maatbeker
  • weegschaal
  • pan
  • kom

Ingrediënten:

  • 4 rijpe bananen, met schil had ik 600 gram
  • 300 ml kokosmelk
  • 180 gram Tony’s chocolonely puur, amandel zeezout

Bereiding:

  1. Pureer de bananen met de kokosmelk.
  2. Smelt 90 gram chocolade au bain-marie, een pan met kokend water en daar boven een kom die het water niet raakt waar de chocolade in zit.
  3. Rest het bevriezen: als je er een hebt kan je een ijsmachine gebruiken. Als je geen ijsmachine hebt dan kan het prima in een bak in de vriezer. Klop met een mixer eerst lucht in het mengsel en plaats de bak in de vriezer. Herhaal dit om de 20 minuten totdat het bevroren is. Het kloppen is nodig om ijskristallen in het ijs te voorkomen.
  4. Op het laatste moment mag de overige chocolade grof gehakt door het ijs.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *