Vegan chocolade bananen pan-cakes met lavendel

Zoals ik al eerder heb geschreven is zondigen bij mij vaak iets met chocolade, en deze keer pan-cakes omdat de kleinkinderen er waren en die lusten wel pannenkoeken als ontbijt.

Wat heb je nodig voor deze vegan chocolade bananen pan-cakes:

  • koekenpan
  • blender of staafmixer
  • pollepel
  • spatel
  • mes
  • snijplank
  • weegschaal
  • maatbeker
  • theelepel
  • eetlepel

Ingrediënten voor 9 stuks:

  • olijfolie om in te bakken
  • 400 gram bananen (gewogen met schil) paar plakjes apart houden voor decoratie
  • 100 gram havermout
  • 100 ml sojamelk, ongezoet
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 theelepels lavendel, gedroogd, optioneel iets voor de decoratie achterhouden
  • 180 gram vegan Tony’s amandel zeezout, 70 gram gesmolten, groot stuk waar Tony’s opstaan apart houden voor decoratie en de rest grof hakken
  • optioneel gepofte quinoa voor decoratie

Hoe maak je deze vegan chocolade bananen pan-cakes:

  1. Meng alle ingrediënten met een blender of staafmixer tot een glad beslag.
  2. Verwarm wat olijfolie in de koekenpan en bak van het beslag ongeveer 9 pan-cakes. Doseren gaat makkelijk met een pollepel. Iedere keer mag er weer iets olijfolie in de pan voordat je de volgende gaat bakken. In een grote koekenpan kan je er 3 tegelijk bakken.
  3. Ik wil ze even groot hebben voor de foto dus gebruik ik een ring van een kleine springvorm van 12 cm als maat.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie en giet dit over de stapel met pan-cakes, het grof gehakte chocolade mag erover gestrooid worden en de plakjes banaan mogen erop.
  5. Eventueel mag de overige decoratie er ook over.
  6. Als laatste het stuk chocolade waar Tony’s opstaan op de pan-cakes zetten en snel gaan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *