De laatste tijd ben ik met vegan gerechten bezig, vandaag was dan ook de eerste keer dat ik tofu in mijn keuken had. Een nagerecht zonder zuivel dus, op zich niet zo lastig om te maken.

Nodig:

  • keukenmachine of plasticzak en deegroller om de koek fijn te maken
  • kookpan
  • weegschaal
  • mes
  • snijplank
  • foodprocessor

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 350 gram plantaardige yoghurt, ik had soja, verdeeld in 250 en 100 gram
  • 1 vanillestokje
  • 75 gram ongeraffineerde suiker
  • 1 gram agar agar
  • 120 gram zachte tofu
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 bananen
  • 30 gram haverkoek
  • 1 theelepel raw cacao
    ad6f9eaf-2a1f-4e6c-9c5b-38759c94ef4e

Bereiding:

  1. Verwarm 250 gram van de yoghurt met een vanillestokje dat in de lengte is doorgesneden en de merg haal je eruit om door de yoghurt mengen. Laat het warm worden en voeg 1 gram agar agar toe. Nog een minuut verwarmen, het vanillestokje eruit halen en de yoghurt laten afkoelen.
  2. Doe de tofu, 1 banaan, kaneel en de overgebleven 100 gram yoghurt in de foodprocessor en maak er een glad geheel van.
  3. Verkruimel de koekjes en verdeel dit over twee glazen, hier mag het yoghurtmengsel met vanille en agagr agar overheen.
  4. raw cacao, haverkoekVoordat het geserveerd wordt mag de 2 de banaan in plakjes erover en als laatste het tofumengsel en een theelepel cacao erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *