Vegan tiramisu met pudding

Tiramisu heb ik de laatste jaren wel vaker gemaakt als we naar Italie gingen maar de substantie viel uit elkaar als we op hoogte waren. Vandaar dat ik deze tiramisu op een totaal andere manier maak, geen eieren gebruik en geen mascarpone deze keer. En geloof me, de bak ging schoon leeg. Voor de kinderen had ik ook nog een koffie en alcoholvrije versie. De tiramisu werd door allen goedgekeurd, maar wel met het verzoek om de rest van de week alles caloriearm te maken. Ik had de dag ervoor namelijk Oreotaart geserveerd en het werd inderdaad wel eens wat met calorieën. Wat de vrienden en familie toen nog niet wisten is dat er een paar dagen later een bruiloftstaart voorbij zou komen.

Nodig:

  • braadslee, 30 x 23 cm
  • mixer
  • kookpannen
  • kom voor op de pan, au bain-marie
  • weegschaal
  • theelepel
  • maatbeker
  • garde
  • kom
  • zeef

Ingrediënten 16 personen:

  • 2 liter plantaardige melk
  • 240 gram custardpoeder
  • 800 gram rietsuiker
  • 350 gram plantaardige boter
  • 400 gram pure vegan chocolade
  • 240 ml espresso
  • 250 ml amaretto
  • 400 gram langevingers
  • 500 ml vegan slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • cacaopoeder

Bereiding:

  1. Kook de melk, smelt de boter met de chocolade au bain-marie.
  2. Als de melk kookt mag de suiker en het custardpoeder erdoor, blijf dit goed roeren totdat het iets dikker wordt.
  3. Voeg de boter en chocolade toe en laat het pruttelen totdat het vla dikte heeft bereikt, laat het afkoelen.
  4. Zet de espresso en meng de amaretto erdoor.
  5. Pak de helft van de lange vingers en doop deze in de koffie. Bedek hiermee de bodem van de vorm.
  6. Hier overheen mag de chocoladepudding.
  7. Dan de andere helft van de lange vingers in de koffie dopen en boven op de pudding verdelen.
  8. Zet nu de tiramisu 3 uur in de koelkast.
  9. Klop de slagroom met poedersuiker  en verdeel dit over de tiramisu.
  10. Strooi wat cacaopoeder door een zeef op de slagroom en ga er lekker van genieten.

Het voordeel van het niet gebruiken van rauwe eieren is dat kinderen en ook oudere mensen er van kunnen eten. Voor de kinderen en diegenen die geen alcohol gebruiken onder ons had ik een schaaltje waar de lange vingers niet in de espresso en amaretto waren gedoopt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *