Vegan thee chocoladetruffels

Chocolade truffels, super lekker en eenvoudig te maken. Ook kan je er je eigen smaak aangeven, ik heb nu voor thee gekozen maar espresso of een likeur is ook mogelijk.

Nodig:

  • platte bak
  • weegschaal
  • kookpan
  • kom die op de kookpan staat om au bain-marie chocolade te smelten
  • mixer
  • 2 lepels

Ingrediënten voor 18 truffels:

  • 4 gram thee
  • 60 gram vegan room
  • 95 gram plantaardige boter
  • 95 gram poedersuiker
  • 1/2 vanille stokje, merg
  • 150 gram pure vegan chocolade
  • 75 gram cacaopoeder

Bereiding:

  1. Verwarm de room en laat daar van het vuur af de thee in trekken.
  2. Roer daarna de boter, suiker, room en vanille merg romig.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.
  4. Roer chocolade door het botermengsel en zet dit in platte bak voor 4 uur in de koelkast.
  5. Schep er nu ovale truffels van, met 2 eetlepels kan je ze in vorm maken.
  6. Haal de truffel door de cacaopoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *