Nutella brownie met Fererro Rocher chocolade

Een brownie met Nutella en Ferrero Rocher chocolade moest het worden als nagerecht tijdens een bezoek bij mijn zoon en schoondochter.

Benodigde keukengerei:

  • brownievorm 28 cm x 18 cm
  • spatel
  • mixer of garde
  • kom
  • pan
  • zeef
  • bakpapier

Ingrediënten:

  • olijfolie om de vorm in te vetten
  • 3 eieren
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker, 8 gram
  • 300 gram Nutella
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram melk chocolade, grof gehakt
  • 100 gram tarwemeel, gezeefd
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 16 stuks Ferrero Rocher chocolade

Bereiding van de brownie:

  1. Leg op de bodem van de vorm bakpapier en vet de vorm in.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  3. Mix de eieren met de bruine bastersuiker en de vanillesuiker tot een dik geheel.
  4. Smelt de Nutella langzaam in een pan met de roomboter.
  5. Spatel de Nutella, chocolade, bloem en bakpoeder door de eieren.
  6. Giet 3/4 van het beslag in de vorm en verdeel de Fererro Rocher, druk deze in het beslag. Giet het overige beslag erover en bak de brownie in 40 minuten gaar. Prik erin met een satéprikker, als deze er schoon uitkomt is de brownie goed. Zit er nog beslag aan de prikker bak de brownie dan nog 5 minuten en herhaal het prikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *