Vegetarische gluhwein panna cotta

Gluwein panna cotta; nadat we in Wenen zijn geweest, waar overal gluhwein te koop was, vind ik het leuk om daar ook recepten mee te maken.

Nodig:

  • 4 glazen
  • mixer
  • weegschaal
  • maatbeker
  • hand pers of gewoon uitknijpen

Ingrediënten:

  • 125 ml room
  • 175 gram roomkaas
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1/2 limoen, sap
  • 50 gram bruine suiker
  • 75 ml gluhwein
  • 2 gram agar agar
  • 5o gram pure chocolade, grof gehakt + beetje voor de garnering

Bereiding:

  1. Klop de room stijf.
  2. Meng de roomkaas, Griekse yoghurt, limoensap, bruine suiker, chocolade en de room door elkaar.
  3. Verwarm de gluhwein en los hier de agar of gelatine die eerst geweekt is in op. Laat iets afkoelen en meng het door de rest.
  4. Schenk meteen in de glazen en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *