Vegetarisch gluhwein cheesecake, zonder oven

Gluhwein, zonder alcohol uiteraard, is echt in alles te verwerken, ik heb recepten van gluhwein met en zonder alcohol, panna cotta met gluhwein, granola met gluhwein, pancakes en brownies, dus daar kan ook nog wel een cheesecake bij. De kruiden en geuren zijn gewoon echt winters.

Nodig:

  • quichvorm van 35 x 11 x 2,5 cm met een losse bodem
  • mixer
  • steelpan
  • mes
  • snijplank
  • foodprocessor of deegrol om koek fijn te maken
  • mixer

Ingrediënten:

  • olijfolie om vorm in te vetten
  • 200 gram koek, biscuit of Bastogne
  • 100 gram roomboter, gesmolten
  • 125 ml room
  • 175 gram roomkaas
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1/2 limoen, sap
  • 50 gram bruine suiker
  • 75 ml gluhwein
  • 2 gram agar agar
  • 5o gram pure chocolade, grof gehakt + beetje voor de garnering

Bereiding:

  1. Vet de vorm in met olijfolie.
  2. Maak de koek fijn en doe de gesmolten boter erdoorheen. Druk dit in de vorm.
  3. Klop de room stijf.
  4. Meng de roomkaas, Griekse yoghurt, limoensap, bruine suiker, chocolade en de room door elkaar.
  5. Verwarm de gluhwein en los hier de agar of gelatine die eerst geweekt is in op. Laat iets afkoelen en meng het door de rest.
  6. Schenk meteen in de vorm met koek en laat het 3 uur opstijven in de koelkast.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *