Espresso chocolade bananenbrood

Bananenbrood als ontbijt met een espresso milkshake erbij leek mij wel wel lekker. Maar dan moet er wel koffie in zitten om wakker te worden.

Benodigde keukengerei:

  • cakeblik 26×12 cm
  • spatel
  • blender of staafmixer
  • kom

Ingrediënten espresso bananenbrood:

  • olijfolie om de vorm in te vetten
  • 4 rijpe bananen, let op, houd 1 banaan achter, die gaat bovenop
  • 4 eieren
  • 150 ml espresso
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 100 g amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 75 g dadels
  • 75 g pecannoten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in.
  2. Maak 3 bananen fijn met een blender of staafmixer.
  3. Voeg eieren, espresso, speculaaskruiden toe en mix het tot een glad geheel.
  4. Spatel het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, de grof gehakte pecannoten, chocolade en de fijn gesneden dadels er doorheen.
  5. Doe het beslag in de cakevorm en strijk het glad.
  6. Snij de laatste banaan in de lengte door en druk deze licht in het beslag zodat je de banaan nog ziet als het bananenbrood gebakken is, dus niet te diep.
  7. Bak het bananenbrood 45 minuten en laat het daarna afkoelen.

Zoals gezegd; zalig als ontbijt met een espresso milkshake. (Recept inkopieren)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *