Chocoladetaart met havermout en balsamico

Het is vandaag voor mij een Chocolade dag met een hoofdletter, naast chocolade-ijs moest er vandaag dus ook een chocoladetaart komen.

Benodigde keukengerei:

  • taartvorm met gekartelde rand en losse bodem – Ø 24
  • kookpannen
  • garde
  • foodprocessor of havermoutmeel gebruiken

Ingrediënten:

bodem:

  • olijfolie om de taartvorm in te vetten
  • 165 gram havermout
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram boekweitmeel
  • 30 gram cacao
  • 60 gram dadelstroop
  • 2 eetlepels balsamicochocolade
  • 60 gram roomboter
  • 1 sinaasappel het sap en het rasp voor de garnering

chocoladevulling:

  • 80 gram dadelstroop
  • 5 eetlepels balsamicochocolade
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 400 ml ongezoete (soya)melk
  • 1 sinaasappel, sap en rasp
  • 1 1/2 eetlepel cacaopoeder
  • 35 gram chocolade drops voor de garnering

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de ingrediënten voor de bodem met een foodprocessor of gebruik havermoutmeel en meng het met je handen. Het moet een plakkerig deeg worden.
  3. Vet de taartvorm in met olijfolie en druk het deeg goed in de randen en op de bodem.
  4. Bak de bodem 20 minuten en laat hem afkoelen.
  5. Maak de vulling door ei, eidooier, maizena, dadelstroop, cacaopoeder, balsamicochocolade, sinaasappel sap en rasp door elkaar te mengen.
  6. Verwarm de soyamelk en voeg hier het eimengsel bij. Goed roeren, binnen 5 minuten moet het een vla dikte krijgen. Laat even afkoelen en doe dit mengsel op de taartbodem.
  7. Het mag nu 3 uur in de koelkast in om verder op te stijven.
  8. Voor het serveren mogen de chocolade drops erop en de sinaasappel rasp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *