Gisteren heb ik mijn keuken opgeruimd en daarbij kwam ik nog een pak zeewier tagliatella tegen. Samen met wat groenten uit de krat die ik vandaag heb opgehaald heb ik deze creatie ervan gemaakt.
Zeewier is erg gezond, het is veganistisch en glutenvrij, het bevat mineralen, vitamines, vezels, jodium en omega 3.

Benodigde keukengerei voor de zeewier pasta:

  • kookpan
  • braadpan of koekenpan
  • houtenlepel
  • weegschaal
  • bakplaat en bakpapier als je de zongedroogde tomaten zelf maak
  • snijplank
  • mes

Ingrediënten voor de pasta voor 3 personen:

zongedroogde tomaatjes:

  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje rozenmarijn, de blaadjes
  • peper
  • zout

pasta:

  • 100 gram gedroogde zeewier
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 venkel
  • 1 prei
  • 200 gram bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel pikante paprikapoeder
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 200 gram champignons
  • 1 limoen
  • 150 gram spinazie

Bereiding van de zeewier pasta:

  1. Als je de zongedroogde tomaatjes zelf maakt, verwarm dan de oven voor op 100 graden.
  2. Snij de tomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat met bakpapier met de snijkant omhoog.
  3. Giet de olijfolie erover en hak de rozemarijn blaadjes fijn, strooi deze  met peper en zout over de tomaten heen.
  4. Zet het bakblik voor 2 uur in de oven.
  5. Zet water op in een ruime pan, als het water kookt mag het zeewier 15 minuten tegen de kook aangehouden worden, giet het af.
  6. Snij ondertussen de venkel, prei, bleekselderij en de knoflook.
  7. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en bak de groenten 8 minuten met de kruiden.
  8. Voeg dan de in plakjes gesneden champignons toe voor 5 minuten en uiteindelijk bak je heel even de spinazie mee met het sap van en halve limoen erbij.
  9. Serveer de pasta met de groenten en een half limoentje om eventueel wat extra sap er overheen te knijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *