Vegetarische stamppot andijvie, vers van het land

Er is weer andijvie, vers en biologisch van Michel Boon uit Sijbekarspel, voor mij een dorp verderop, hij is een teler pur sang. Sterker nog we denken dat hij de eerste biologische teler in Nederland is! Hij teelt o.a. in onverwarmde kassen en er komt heel veel handwerk bij kijken.
De liefde die hij in zijn gewassen steekt, die proef je, in dit geval in de eerste andijvie.

Nodig aan keukengerei voor de andijvie stamppot:

  • kookpan
  • mes
  • snijplank
  • stamper of pureeknijper
  • weegschaal

Ingrediënten andijvie stamppot voor 2 personen:

  • 750 gram aardappelen
  • 175 gram Hüttenkäse met kruiden (bieslook-peterselie)
  • 1/2 rood uitje
  • 1 tomaat
  • 100 gram andijvie
  • 40 gram walnoten
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding van de stamppot:

  1. Schil de aardappelen en snij ze in vieren, zet ze op met een bodem water en kook ze in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze samen met de Hüttenkäse.
  2. Snipper een half rood uitje fijn, snij de tomaat in blokjes en meng dit samen met de fijn gesneden andijvie, walnoot en de kappertjes door de aardappelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *