Vegetarische pompoen quiche met vijgen, broccoli en walnoot

Babette en ik hadden afgelopen donderdag een werkbespreking en hadden dit tijdens het avondeten gepland.
We hebben een plan gemaakt om een week te organiseren in Olympiada – Chalkidiki, Griekenland.
Iedere dag 2 keer yoga, verschillende vormen of mediteren. Stilte wandelingen, rondvaart met een vissersboot, en dan lunchen op een eilandje zijn mogelijkheden.
En natuurlijk iets met gezondheid, lekkere kookworkshops en BBQ-en met Griekse streekproducten.
In juli 2018 staat de eerste gepland, we zijn nu druk aan het regelen en ik ben recepten aan het maken. Grieks, een nieuwe uitdaging. Maar met twee markten met mooie verse produkten in de buurt moet dit helemaal goed komen.

Bij onze werkbespreking verzorgde Babette de salade en ik heb deze zalige pompoen quiche gemaakt, hij viel in de smaak en ik heb moeten beloven het recept uit te werken en op mijn site te zetten.

Benodigde keukengerei:

springvorm van 24 cm of vorm met losse bodem van 30 cm
mes
snijplank
kom
garde

Ingrediënten voor de quiche voor 4 personen:

olijfolie om de vorm in te vetten
2 x dit recept voor bladerdeeg of 6/8 plakjes bladerdeeg, ik heb deze keer volkoren speltmeel gebruikt voor het bladerdeeg
200 gram vijgen chutney
475 gram pompoen, ik had een stuk van een flespompoen
150 gram champignons
1/2 broccoli
3 eieren, M
150 gram blauwe kaas
125 gram crème fraîche
peper
zout
1 takje tijm
50 gram walnoten

Bereiding van de pompoen quiche:

  • Zelf bladerdeeg maken, het moet veel rusten maar het is echt zo klaar. Naast dat het lekkerder is, werkt het een stuk plezieriger. Het rolt beter uit en je hoeft de plakjes niet meer aan elkaar te knutselen.
    Gebruik je wel plakjes bladerdeeg dan mogen deze iets ontdooien voordat je de ingevette vorm bekleed. De ingevette vorm bekleden doe je ook als je wel zelf bladerdeeg hebt gemaakt.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verdeel de vijgenchutney over de bodem van de quiche.
  • Snij de pompoen in kleine stukjes. Klein omdat de pompoen in een half uurtje gaar moet worden in de oven. Verdeel de pompoen over de vijgenchutney heen.
  • Snij de champignons in plakjes en verdeel deze over de quiche.
  • Nu mag de broccoli gesneden worden, ook niet te grote stukjes, en over de quiche verdeeld worden.
  • Klopt de eieren, voeg de klein gesneden blauwe kaas toe, de blaadjes van het takje tijm en de créme fraîche mogen erin. Breng op smaak met wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar en schenk de eieren over de quiche heen.
  • Breek nu de walnoten iets kleiner en bak de quiche in 30 minuten gaar.

We hebben ervan genoten. Manlief trouwens ook, want als ik ergens anders eet staat er voor hem na zijn werk altijd ook iets te eten klaar.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *