Vegetarisch gehaktbal met spaghetti erin

Soms moet je gewoon even andersom denken en dan heb je geen spaghetti met vegetarische gehakt maar vegetarische gehakt met spaghetti 😉

Dit recept kan natuurlijk ook met gewoon hoh gehakt gemaakt worden.

Benodigdheden keukengerei:

  • glazen schaal
  • plasticfolie
  • braadslee
  • aluminiumfolie
  • kom
  • kookpan

Ingrediënten:

  • 150 gram spaghetti
  • 1 kilo vegetarisch of gewoon gehakt
  • 2 eieren
  • 160 gram geraspte parmezaanse kaas, 80gram door het gehakt, de rest als garnering
  • 2 theelepels Ras el Hanout
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels hele venkelzaad
  • 2 theelepels peperoncine of chilivlokken
  • 75 gram paneermeel
  • 1 gesnipperd ui
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 30 gram gehakte peterselie
  • flink wat zout
  • flink wat peper
  • 120 ml amandelmelk, of gewone melk
  • 500 gram arrabiata saus, 185 gram door spaghetti, de rest als garnering
  • 100 gram mozzarella
  • 10 blaadjes basilicum

Bereiding:

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiks aanwijzing en meng het met 185 gram arrabiata saus.
  2. Meng het gehakt met de eieren, 80 gram parmazaanse kaas, kruiden, paneermeel, melk, ui, knoflook, zout, peper en de peterselie.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Bekleed een glazenkom met plasticfolie en bekleed deze met de gehakt op de bodem en de zijkanten.
  5. Vul dit in het midden met de fijn gesneden mozzarella en de spaghetti.
  6. Haal het gehakt met de plasticfolie uit de kom en vouw het gehakt om de spaghetti tot een ronde bal.
  7. Bekleed de braadslee met aluminiumfolie en leg hier het gehakt in, maak de bodem wat plat.
  8. Bak het gehakt in 40 minuten gaar.
  9. Verwarm de overige saus en schenk dit over het gehakt en strooi hier de overige parmazaansekaas over en de fijn gesneden basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *