Bolognesesaus is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna. Een goed gevulde saus die vaak met gehakt gemaakt wordt maar natuurlijk ook prima zonder kan.

Benodigde keukengerei:

  • braadpan of hapjespan
  • mes
  • snijplank

Ingrediënten 2 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 winterwortel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 500 gram tomaten, in blokjes
  • 5 gram salie, alleen de blaadjes gebruiken, fijngehakt
  • 10 gram oregano, alleen de blaadjes gebruiken, fijngehakt
  • 5 gram venkel (kruid)
  • 1 theelepel celtic zeezout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel anijszaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kardemom
  • 6 gram bieslook, fijn gesneden
  • 120 gram pasta

Bereiding bolognesesaus:

  1. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook, winterwortel, courgette en tomaat aan.
  2. Voeg op de bieslook na alle kruiden toe.
  3. Laat het geheel 30 minuten pruttelen.
  4. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
  5. Strooi de bieslook over de bolognesesaus en serveer met de pasta.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *