Bolognesesaus is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna. Een goed gevulde saus die vaak met gehakt gemaakt wordt maar natuurlijk ook prima zonder kan.
Benodigde keukengerei:
- braadpan of hapjespan
- mes
- snijplank
Ingrediënten 2 personen:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 winterwortel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 500 gram tomaten, in blokjes
- 5 gram salie, alleen de blaadjes gebruiken, fijngehakt
- 10 gram oregano, alleen de blaadjes gebruiken, fijngehakt
- 5 gram venkel (kruid)
- 1 theelepel celtic zeezout
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel ras el hanout
- 1 theelepel anijszaad
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kardemom
- 6 gram bieslook, fijn gesneden
- 120 gram pasta
Bereiding bolognesesaus:
- Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook, winterwortel, courgette en tomaat aan.
- Voeg op de bieslook na alle kruiden toe.
- Laat het geheel 30 minuten pruttelen.
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
- Strooi de bieslook over de bolognesesaus en serveer met de pasta.