Tortilla’s met guacamole bonen, mais, tomaat en peper

In Fåborg had ik nog een restje tortilla’s in de koelkast liggen. Het was slecht weer dus lekker met een verse maiskolf erbij, tijd genoeg in mijn kombuis, zeker als het windkracht 5/6 is buiten en regent.

Ingrediënten tortilla’s 2 personen:

  • 1 maiskolf, of mais uit blik
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rood pepertje
  • 1 tomaat
  • 250 gram kidneybonen
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 4 tortilla’s
  • 1/4 krop sla
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 limoen
  • Doritos met sweet chili pepper

guacamole:

  • 1 avocado
  • 1/2 rood pepertje
  • 1 cherrytomaatjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • limoensap, tegen verkleuring

Bereiding:

  1. Verwijder de bladeren en de draden van de maiskolf. Dit doe je door de buitenste bladeren naar beneden te trekken.
  2. Snijd vervolgens een stuk van de onderkant van de maiskolf af.
    Je kan de maiskorrels er nu eerst afschrapen maar ik kook de kolf in zijn geheel.
  3. Kook ongeveer 2 liter water en laat de maiskolf 20 minuten koken.
    Om de precieze kooktijd in te schatten moet je even kijken naar de mais. Bij een kleine maiskolf met lichtgele korrels geldt een kooktijd van 10-12 minuten. Voor een grote kolf met grote gele korrels 15-20 minuten. Bij een kolf met donkergele korrels is de kooktijd ongeveer 25 minuten.
  4. Prik met een vork in de maiskorrels om te kijken of ze gaar zijn.. Als je er in kunt prikken dan zijn ze gaar.
  5. Laat de mais uitlekken en afkoelen en schrap dan de maiskorrels eraf.
  6. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak het gesnipperde ui, de fijn gesneden knoflook, 1/2 pepertje zonder zaad fijn gesneden.
  7. Voeg de bonen, chilipoeder, maiskorrels en tomaat in blokjes toe en laat het geheel 5 minuten bakken.
  8. Schil de avocado en maak dit, zonder de pit, fijn met een vork, voeg de andere 1/2 van het pepertje fijngesneden toe, chiipoeder en fijn gesneden cherrytomaatjes. Voeg een theelepel limoensap toe.
  9. Vul de tortilla’s met wat sla, het bonenmengsel, doe hier wat guacamole op en een schep crème fraîche.
  10. Serveer de tortilla met een schijfje limoen en de Doritos.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *